Különbözőképpen készülnek a vendéglősök a koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozások feloldására: van, amelyikük ki sem nyit, amíg a pincéreknek arcmaszkot kellene hordaniuk, van amelyik paravánokkal választja el az asztalokat egymástól. Egy valamiben egyetértenek: új korszak kezdődik a vendéglátásban.
Szerző(k): Komócsin SándorA tömegközlekedésben és az üzletekben hétfőtől is kell a maszk, de Budapesten kívül a zárt vendéglátóhelyekre és a szálláshelyekre is mehetnek a vendégek.
Szerző(k): Csernátony CsabaA másfél méteres védőtávolságot meg kell majd tartani a zárt étteremekben, de a maszkot csak az ott dolgozóknak kell hordaniuk.
Szerző(k): Csernátony CsabaOnline beszélgetéssorozatunkban kedden 14 órától Zsidai Zoltán Roy, Zakar Kata és Hlatky-Schlichter Hubert étterem-tulajdonosok véleményét ismerhetjük meg. Arról beszélgetünk velük, hogy mi lesz a budapesti és vidéki éttermekkel.
Szerző(k): Economx500 millió eurós segélycsomagot hirdetett az osztrák kormány a vendéglátóipar és a turizmus talpra állítására - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn egy bécsi sajtótájékoztatón.
Szerző(k): K. Kiss GergelyNagy-Britanniában tönkre mehet a legendás pubok nagy része, ha a kiskocsmák nem kapnak sürgősen állami segítséget a túléléshez. A brit sör- és pubszövetség, a vendéglők szakmai szervezete olyan támogatást kér, amely már nem is válságkezelés, hanem felér a csődöt követő újraindítással.
Szerző(k): Komócsin SándorSzombattól ismét elindulnak az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatai, amelyek a koronavírus járvány miatt a kormány által meghirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március 17-e óta nem közlekedtek - mondtaz MTI-nek Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója.
Szerző(k): Csernátony CsabaA Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint a gyors kormányzati intézkedéseknek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a magyar turizmus régiós viszonylatban is megőrizze versenyképességét; a vírushatás ugyanakkor komfortzónán túli, tartós változásokat kényszerít ki a szolgáltatásokban.
Szerző(k): K. Kiss Gergely